Winterbanden

 

Bij fietsen gaat het om balans! Fietsen in de winter is heel iets anders dan autorijden.

Rijdt een auto op een spiegelgladde straat dan verliest hij aan spoorvastheid. Daar kunnen goede winterbanden helpen. Alleen in extreme gevallen worden sneeuwkettingen gebruikt.

 

Rijdt een fiets op een spiegelgladde straat dan raakt de fietser vaak uit balans en valt. “Winterbanden” met een speciaal lamellen profiel uit de autowereld helpen dan niet. Alleen een echte “verankering” op de gladde ondergrond helpt echt. Banden met spikes dus!

 

Alleen spikes hebben de onderscheidende eigenschap die de balans helpt: spikes genereren zelfs op een zeer gladde ondergrond een hoog stabiel contact. IJsspeedway wedstrijden laten het echte bewijs zien.

 

Conclusie: volledige gripcontrole in de winter op twee wielen is er alleen met spikes!

  In de winter fietsen met de ICE SPIKER PRO
SCHWALBE SPIKEBANDEN
       
ICE SPIKER PRO ICE SPIKER MARATHON WINTER WINTER
361 spikes (29er :402). Toch licht omdat de spikes rondom de wolfram carbid kern uit aluminium bestaan. MTB. Evolution Line. Vouwband.
€ 95,90
304 spikes. MTB Performance Line. Draadband.
€ 67,90
240 spikes. (28 inch). Voor een veilige rit bij ijs en sneeuw. Tour en alledagband. Performance Line. Draadband in 20, 24, 26 en 28 inch.
€ 52,90
120 spikes. (28 inch). Qua prestaties vergelijkbaar met de Marathon Winter, behalve in een extreme afdaling. Active Line. Draadband in 26 en 28 inch.
€ 38,50

 

 

Share