TDR TheDiffRence

Het andere fietsen

 

De TDR FLФX en FLФXX: zijn het gezicht van een nieuwe generatie trapondersteunde fietsen.
Motor, overbrenging, accu, display, elektronica, schakelsysteem en frame zijn als een eenheid ontwikkeld. De FLФX en FLФXX laten zich tijdens het rijden eenvoudig afstemmen op uw persoonlijke stijl van fietsen.
De draaigrepen aan het stuur voor trapondersteuning en transmissie zijn functioneel vormgegeven en zorgen voor een comfortabele en veilige besturing. U kunt uw fiets, zonder de handen op het stuur te verplaatsen, eenvoudig bedienen. Veiligheid in optima forma.

De middenmotor

De TDR FLФX en FLФXX, met nieuw ontwikkelde middenmotor, zijn werkelijk anders. De door TDR gepatenteerde motorunit is in de onderzijde van de zitbuis tussen de wielen gemonteerd.
Het zwaartepunt ligt daardoor laag en in het hart van de fiets, waardoor de FLФX(X) een stabiel fietskarakter heeft.
De motor levert het vermogen aan de trapas, waardoor u de ondersteuning direct voelt: op de plaats waar u zelf ook de energie levert.

Cruise control voor de benen

In combinatie met de traploze NuVinci versnellingsnaaf biedt het systeem u een totaal andere en bijzondere fietservaring.
De FLФX is uitgevoerd met een traploos handgeschakeld versnellingsmechanisme.
Hierbij bepaalt u zelf uw trapfrequentie door eenvoudig aan de draaigreep te draaien. De FLФXX is uitgevoerd met een automatisch versnellingsmechanisme. Hierbij stelt u de door u gewenste trapfrequentie van te voren in en het systeem doet de rest. Wind mee of tegen, klimmen of dalen, het systeem past zich automatisch aan de door u ingestelde trapfrequentie aan.
Dat is verrassend en zeer comfortabel: cruise control voor de benen!
Daarbij ondersteunt de motor u alleen wanneer het nodig is. Zo wordt uw energie en de capaciteit van de accu zo efficiënt mogelijk gebruikt.

Dat maakt fietsen op een TDR zo uniek.

De duurzame, veilige en sterke Li-ion accu heeft een extra lange levensduur van meer dan 1200 stekkerladingen. De laadpoort zit handig voor in de accu. Zo kan er geen vocht in de accu komen tijdens het fietsen. U schuift de accu eenvoudig in en uit de achterdrager. De accu is heel bedrijfszeker en zeer veilig.

Software

De TDR fietsen kunnen via het dockingstation, door de dealer, aan een computer worden aangesloten. Uw fiets wordt afgeleverd met twee chipkaart sleutels:
1 luxe, zwarte uitvoering en 1 compacte uitvoering, die als reserve sleutel kan dienen. Wij registreren/activeren via de TDR webapplicatie uw fiets en de elektrische sleutels. Met deze twee elektrische sleutels kunt u het elektrische systeem van uw fiets aanzetten.

Drie sensoren in uw fiets meten constant trapkracht, snelheid en het aantal trapbewegingen (omwentelingen of rotaties). De software vertaalt deze gegevens in een signaal naar de motor die voor een uiterst soepele en natuurlijk aanvoelende ondersteuning zorgt.

Via de TDR webapplicatie kunnen wij software updates uitvoeren en in de toekomst bijvoorbeeld leuke functies aan uw TDR toevoegen.

7005 aluminium frame

Het 7005 aluminium frame is gepatenteerd en speciaal voor TDR fietsen ontworpen. Het frame heeft een perfecte geometrie.

Hierdoor ‘loopt’ de fiets uiterst licht. De zitbuis is met toepassing van de nieuwste

technologieën vervaardigd. De buis wordt gevormd met behulp van Hydroforming: een naadloze buis wordt onder hoge druk in een voorgevormde mal geïnjecteerd met vloeistof en als het ware opgeblazen. De buis kan hierdoor uiterst nauwkeurig worden geproduceerd en met de motor één geheel vormen.

Ecometer

De Ecometer is een unieke functie die real-time het energieverbruik op uw display weergeeft. U kunt hiermee uw trapfrequentie optimaal afstemmen om zo zuinig mogelijk om te gaan met de energie en hierdoor de actieradius aanzienlijk vergroten.

Altijd goede benen

De combinatie van een perfecte frame geometrie, de in het frame gebouwde aandrijving, de sensoren, uitgebalanceerde software, eenvoudige, veilige bediening en hoge kwaliteit componenten biedt de fietser een andere en unieke fietservaring. Een ervaring die Theo als ex-topwielrenner het best kan omschrijven als: ‘Altijd goede benen’.

Veel fietsplezier toegewenst!

TDR_web_logo

Share