Welkom bij Hermes Fietsen!

Whatsapp 0647213086

0164 241844
info@hermesfietsen.nl
 

Ma Gesloten
Di 08:45 - 18:00 uur
Woe 08:45 - 18:00 uur
Do 08:45 - 18:00 uur
Vrij 08:45 - 20:00 uur
Za 08:45 - 17:00 uur
Zo Gesloten

 

fietsbanner
fietsbanner

BOVAG Elektrische fiets adviseur


De elektrische fiets
We zijn in Nederland inmiddels ruim de 1 miljoen gepasseerd: de elektrische fiets wint aan terrein en dat is logisch: fietsen op een elektrische fiets is lichter dan op een gewone fiets. Wie wil er nu niet het hele jaar door comfortabel en prettig fietsen? Het assortiment is de laatste jaren flink uitgebreid. Jong en oud kan nu onder meer kiezen uit elektrische stadsfietsen, sportfietsen, vouwfietsen, moederfietsen, elektrische bakfietsen en E-mountainbikes.

Een elektrische fiets is een fiets met een elektromotor die u tijdens het fietsen ondersteunt bij het trappen. De techniek die hierbij komt kijken is uitgebreid en ontwikkelt zich in een snel tempo. Daarnaast zijn er zo veel modellen en uitvoeringen dat veel mensen door de bomen het bos niet meer zien. Voor BOVAG een reden om voor u alles eens op een rijtje te zetten.

Voor alle onderdelen die voor een elektrische fiets belangrijk zijn, hebben wij voor u ‘koopwijzers’ geschreven. Deze staan boordevol feiten, adviezen en tips.

Over de accu
De accu elektrische fiets koopwijzer vertelt u alles over de soorten accu’s die de elektrische fiets van stroom voorzien en waar deze op de fiets zijn bevestigd.

Over de motor
Op welke plek bevindt zich de motor die de trapondersteuning levert en welke invloed heeft de plek op bijvoorbeeld het onderhoud. U leest het in de koopwijzer motor elektrische fiets.

Over veiligheid
In de koopwijzer veiligheid elektrische fiets leest u hoe diverse systemen ervoor zorgen dat de fiets zich aanpast aan u zodat u veilig kunt fietsen en rustig kunt opstappen.

Over de actieradius
Welke zaken beïnvloeden de afstand die u kunt fietsen zonder uw accu tussentijds op te laden en hoe bepalend is uw rijgedrag. U leest het in de koopwijzer actieradius elektrische fiets.

Over rijprogramma's en versnellingen 
Wat zijn rijprogramma’s en hoe werken versnellingen bij een elektrische fiets. U vindt de antwoorden in de koopwijzer rijprogramma’s en versnellingen van een elektrische fiets.

Vraag advies
Wanneer u een elektrische fiets koopt, is het belangrijk om er een te kiezen die precies bij u past. Naast de technische aspecten van de elektrische fiets spelen uw budget, wensen en eisen een belangrijke rol.

Ga voor een deskundig advies en een proefrit naar een BOVAG gecertificeerd fietsbedrijf. Dan weet u zeker dat u de juiste keuze maakt en u zich vervolgens geen zorgen hoeft te maken. Deze erkende Bovag bedrijven staan voor:

  • een onafhankelijk advies
  • kwaliteit in elektrische fietsen
  • de beste ondersteuning bij gebruik
  • BOVAG-garantie op aankoop, onderhoud en reparatie

BOVAG bedrijven hanteren daarnaast de algemene BOVAG-voorwaarden die zijn goedgekeurd door de ANWB en Consumentenbond.

Hermes Fietsen is al sinds jaar en dag een BOVAG erkend bedrijf.