Zadelpijn en andere klachten.

Zadelpijn of andere klachten tijdens het fietsen?     logo QS-lab

 

 

Meten is weten!

Zadelpijn, een veel voorkomend probleem. Vooral in de zomer krijgen wij veel vragen hierover. ‘Mijn fiets is toch goed, maar ik heb toch pijn. Hoe kan dat?’ Uiteraard blijft het niet alleen bij zadelpijn. Ook andere klachten passeren de revue. Veel van de klachten kunnen met simpele oplossingen worden voorkomen. Luister naar uw lichaam en laat ons een meting voor u verzorgen. Zo’n meting neemt slechts een paar minuten van uw tijd in beslag. Vervolgens kunnen wij, met de uitkomsten van die meting, uw fiets zodanig afstellen dat u een perfecte zithouding krijgt. Wij meten uw lengte, borstbeenhoogte, bekken en vuist. Maak gerust een afspraak in onze winkel.

 

Rugklachten

Rugklachten op de fiets ontstaan voornamelijk door instabiliteit. Het is dus zaak om eerst een stabiele ondergrond te creëren. Recht op zitten is niet de oplossing, want dat geeft extra druk op de wervels. Eventuele aanpassingen:

  • verende zadelpen verwijderen. Deze geeft namelijk geen stabiliteit aan de zitbotjes.
  • gelzadel weghalen en eventueel vervangen door SQlab-zadel (active). Een gel-zadel verandert bij temperatuurwisseling en kan dus te veel inzakken = instabiel! Ook gel-dekjes worden in dit geval afgeraden.
  • stuur aanpassen: armlengte veranderen, zodat een ontspannen zithouding ontstaat en de rug niet te recht staat.

 

Nekklachten en pijn tussen de schouderbladen

Deze klachten zijn te wijten aan een te gespannen houding. De zithouding is gerelateerd aan de snelheid waarmee u fietst. Fietst u langzaam, dan zit u recht. Fietst u sneller, dan fietst u meer voorover. Hierop kunt u uw fiets laten afstellen. Belangrijk: leg uw handen los op het stuur en knijp er niet in en ontspan uw schouders.

 

Tintelingen in de arm

Deze klacht kan te maken hebben met een verkeerde stuurbocht, ofwel stuurkromming. De stuurkromming moet afgestemd zijn op uw schouderbreedte. Eventuele aanpassingen:

  • stuurkromming aanpassen
  • handvat goed plaatsen (let op handvatten met verlengde steun; pols moet recht blijven)
  • afstand zadel stuur op laten meten voor juiste verhouding.

 

Filmpje Bodyscanning
Filmpje Popometer

 

contact knop

Share