Start 2 Bike

Fietsfit mtb

De volgende Start2Bike clinics worden gehouden in april 2019. 

In 4 weken klaar voor een toertocht!

 

In april 2019  start de NTFU met de 24e editie van Start2Bike (voorheen Fiets-Fit), een kennismakingscursus voor mountainbike. Tijdens deze cursus verbeteren de deelnemers in 4 weken hun basis fietstechnieken en uithoudingsvermogen. Start2Bike vindt plaats op ruim 60 locaties in het land.

 

Start Mountainbike cursus zaterdag 30 maart en 6, 13 en 20 april 2019 10:00 uur  bij HERMES Fietsen in Bergen op zoom samen met RideBetter

Start2Bike is een halfjaarlijks terugkerende kennismakingscursus racefietsen en/of mountainbiken van de NTFU. De eerste editie van dit sportstimuleringsprogramma vond plaats in het najaar van 2007 met iets meer dan 200 deelnemers. Inmiddels heeft het Start2Bike programma landelijke dekking en hebben er al vele duizenden beginnende en gevorderde fietsers aan deelgenomen.

 

Fietstechniek en uithoudingsvermogen

Tijdens de Start2Bike-trainingen wordt onder professionele begeleiding aandacht besteed aan verschillende fietstechnieken, zodat de deelnemers na zes trainingen de basisvaardigheden onder de knie hebben. De speciaal opgeleide fietssportinstructeurs houden ook rekening met een verantwoorde opbouw van de trainingscyclus, zodat op een bewuste en blessure veilige manier aan de conditie en fitheid gewerkt kan worden.

 

Onderdelen die tijdens Start2Bike aan bod komen zijn o.a.

*      Afstellen van de fiets;

*      Het omgaan met de fiets;

*      Remmen en schakelen;

*      Informatie over voeding en materialen;

*      Voorkomen van blessures;

*      Stuurvaardigheid;

 

Inschrijving open
De deelnemersinschrijving voor Start2Bike start op februari 2018.

Via www.Start2Bike.nl kunnen deelnemers zich aanmelden.

Je nemen dan deel aan vier trainingen, bent tijdens deze trainingen verzekerd tegen fietsschade en ontvangen 1 edities van Fietssport Magazine, een atentie en een herinneringscertificaat na afloop.

 

Bezoek voor meer informatie www.start2bike.nl

 

Fiets-Fit visual atb

Share